چگونه فرش را براق کنیم؟ | معرفی 6 روش کاربردی

چگونه فرش را براق کنیم؟ | معرفی 6 روش کاربردی
فهرست مطالب

این سوال که چگونه فرش را براق کنیم، همواره یکی از دغدغه‌های اصلی خانواده‌های ایرانی برای تمیزکردن خانه و فرش است. برخلاف مردم دنیا، فرش برای ایرانی‌ها هنوز جایگاه ویژه‌ای دارد و به سختی می‌توان جایگزین مناسبی را برای آن در دکوراسیون پیدا کرد. هرچقدر ظاهر فرش زیباتر و تمیزتر باشد، جلوه دکوراسیون داخلی منزل هم فریباتر خواهد بود. به همین دلیل، برق انداختن فرش و نگهداری و مواظبت از آن، از اهمیت بالایی برخوردار است و تاثیر مستقیم خود را در زیبایی منزل به نمایش می‌گذارد.

با توجه به این‌که فرش در کنار مبلمان، به عنوان اصلی‌ترین عنصر دکوراسیون هر منزل شناخته می‌شود، حتما باید با روش‌های مختلف براق نگه داشتن آن آشنا باشیم. به‌ویژه تازه عروس‌ها که با خرید جدیدترین فرش عروس، به دنبال تکمیل دکوراسیون منزل خود هستند، باید با ذوق و شوق بیشتری از فرش خود مراقبت کنند. در این مقاله از صفافرش به شما آموزش می‌دهیم که برای براق شدن فرش چه کنیم و برخی از ساده‌ترین روش‌ها را در این امر معرفی خواهیم کرد. پس اگر فرش منزل شما هم کدر شده و به دنبال براق کردن آن هستید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید!

چرا فرش کدر می شود؟

قبل از پاسخ به این سوال که چگونه فرش را براق کنیم، ابتدا باید دلایل کدر شدن فرش را مورد بررسی قرار دهیم. فرقی نمی‌کند که چقدر مواظب فرش منزل خود هستید و چگونه از آن نگهداری می‌کنید، فرش شما همچنان ممکن است در معرض آلودگی و کدر شدن قرار بگیرد. به‌ویژه خانواده‌های پرجمعیت به دلیل تردد بالا، بیشتر با این مشکل مواجه می‌شوند و همواره باید در بازه‌های زمانی کوتاه، فرش منزل‌شان را تمیز کنند.

از طرفی زندگی در کلان‌شهرها به دلیل آلودگی هوا، نگهداری از فرش را دشوارتر می‌سازد. در شهرهایی مثل تهران، آلودگی از طریق درز پنجره‌ها به داخل منزل وارد می‌شود و با نشستن روی فرش، آن را کدر می‌کند. از این جهت برق انداختن فرش برای خانواده‌های پرجمعیت یا افرادی که در شهرهای آلوده ساکن هستند، از اهمیت بیشتری برخوردار است.

برای براق شدن فرش چه کنیم؟

چگونه فرش را براق کنیم؟ اگر فرش شما کدر شده، هیچ نگران نباشید چراکه در ادامه برخی از ساده‌ترین روش‌ها برای برق انداختن فرش را به شما معرفی خواهیم کرد. هرچه که نباشد، کدر شدن فرش یک امر طبیعی و اجتناب‌ناپذیر است و نمی‌توان چندان نسبت به آن حساسیت نشان داد.

خوشبختانه براق کردن فرش هم کار چندان سختی نیست و از برخلاف مواردی مثل ترمیم سوختگی فرش، دردسر خاصی را با خود به همراه ندارد. در پاسخ به این سوال که برای براق شدن فرش چه کنیم، می‌توان استفاده از بخارشوی، جوش شیرین، آب و سرکه، جارو برقی، نشاسته ذرت و شامپو فرش را پیشنهاد داد.

برق انداختن فرش با استفاده از بخارشو

برق انداختن فرش با استفاده از بخارشو

 

با استفاده از بخارشو چگونه فرش را براق کنیم؟ بخارشو، یکی از بهترین ابزارهایی است که در این امر مورد استفاده قرار می‌گیرد و عملکرد بی‌نظیری را از خود به نمایش می‌گذارد. بخارشو به خوبی آلودگی‌ها را از الیاف فرش بیرون می‌کشد و علاوه بر تمیز کردن فرش، آن را حسابی برق می‌اندازد.

به این منظور باید مخزن دستگاه را با آب ولرم و مایع شوینده پر کرده، و پس از جاروکشی، فرش را با استفاده از بخارشو تمیز کنید. در ادامه برای جلوگیری از بوی نم، حتما باید یک راه تهویه هوای مناسب ایجاد شود. همچنین قبل از انجام این روش، از عدم رنگ‌دهی فرش خود اطمینان حاصل کنید.

با استفاده از جوش شیرین چگونه فرش را براق کنیم؟

برای برق انداختن فرش با استفاده از جوش شیرین، کافی است مقدار کمی از آن را روی قسمت‌های مختلف فرش بریزید. پس از مدت 10 تا 15 دقیقه، جوش شیرین آلودگی را به خود جذب می‌کند و باید جاروکشی شود. پس از جاروکشی، فرش کاملا برق افتاده و با مدل جدید موجود در کارخانه، هیچ تفاوتی ندارد.

محلول آب و سرکه برای براق شدن فرش

محلول آب و سرکه برای براق شدن فرش

 

با استفاده از محلول آب و سرکه، چگونه فرش را براق کنیم؟ محلول آب و سرکه علاوه بر برق انداختن فرش، برای از بین بردن بوی بد فرش هم مورد استفاده قرار می‌گیرد. به این منظور باید آب و سرکه سفید را به مقدار مساوی با هم ترکیب کرده و آن را درون بطری اسپری بریزید. سپس محلول را روی فرش اسپری کرده و پس از چند دقیقه با استفاده از حوله آن را خشک کنید. ترجیحا باید از حوله یا پارچه‌ای استفاده شود که پرزدهی و رنگ‌دهی نداشته باشد.

استفاده از شامپو فرش برای برق انداختن فرش

استفاده از شامپو فرش برای برق انداختن فرش

استفاده از شامپو فرش و شستن فرش ماشینی در خانه هم از دیگر روش‌هایی است که برای براق کردن آن پیشنهاد می‌شود. با استفاده از شامپو فرش می‌توانید فرش خود را برق انداخته و جانی تازه به دکوراسیون منزل خود ببخشید. توجه داشته باشید که قبل از انجام آن، حتما فرش را جارو بکشید.

این روش البته دردسرهای خاص خود را هم دارد. برای مثال باید از عدم رنگ‌دهی فرش خود اطمینان حاصل کنید. از طرفی پس از شستشو، باید از خشک شدن کامل فرش مطمئن شوید. همچنین فراموش نکنید که باید از انجام این روش برای فرش‌های دستباف خودداری شود.

استفاده از نشاسته ذرت جهت برق انداختن فرش

حتما این سوال برای شما هم ایجاد شده که با استفاده از نشاسته ذرت چگونه فرش را براق کنیم؟ این روش هم در مدت زمانی کوتاهی انجام می‌پذیرد و فرش را برق می‌اندازد. در این روش باید دو فنجان جوش شیرین را همراه با یک سوم فنجان نشاسته ذرت ترکیب کرده و آن را روی فرش بریزید. پس از مدت کوتاهی هم باید فرش را جارو بکشید و آثار نشاسته ذرت و جوش شیرین روی آن را پاک کنید.

با استفاده از جاروبرقی چگونه فرش را براق کنیم؟

با استفاده از جاروبرقی چگونه فرش را براق کنیم؟

استفاده مداوم از جاروبرقی یکی از روش‌هایی است که بیش از اینکه برای برق انداختن فرش کاربردی باشد، برای جلوگیری از کدر شدن آن کاربردی خواهد بود. جاروکشی منظم سه تا پنج بار در هفته، آلودگی‌های موجود روی الیاف فرش را از بین می‌برد و از کدر شدن آن جلوگیری می‌کند. این عمل با جلوگیری از نفوذ آلودگی‌ها به درون الیاف فرش، موجب حفظ براقی آن می‌شود.

سخن پایانی

در این مقاله سعی داشتیم با معرفی روش‌های برق انداختن فرش، به شما بگوییم که برای براق شدن فرش چه کنیم. برخی از این روش‌ها نسبت به دیگری ساده‌تر هستند و اکثر مخاطبان به سادگی می‌توانند از این اطلاعات استفاده کنند. برق انداختن فرش اگرچه موضوعی ساده به نظر می‌رسد، اما در زیباسازی دکوراسیون داخلی منزل بسیار کاربردی خواهد بود.

گاهی یک عمل ساده مثل شتسشو یا براق‌سازی فرش، با کمترین هزینه محیطی زیبنده و جذاب را به شما هدیه می‌دهد. پس شما هم با انجام این روش‌ها، باری دیگری زیبایی و جذابیت را به منزل خود بازگردانید. در ادامه حتما نظرات خود را بنویسید و با به اشتراک گذاری تجربیات خود، به ما بگویید که چگونه فرش را براق کنیم؟ همچنین برای خرید فرش ماشینی هم حتما نگاهی به فهرست محصولات فروشگاه اینترنتی صفافرش بیندازید.

آیا اطلاعات ما مفید بود؟

خوشحال میشیم به ما امتیاز بدی!

میانگین امتیاز ها 0 / 5. تعداد 0

اولین نفری باشید که به ما امتیاز می دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *